Provocări în stânga Nistrului: Tiraspolul anunță că a doborât o dronă încărcată cu material explozibil

0

O nouă provocare în stânga Nistrului. Tiraspolul anunță că a doborât o dronă încărcată cu material explozibil. Potrivit presei din regiune, drona urma să distrugă sistemul de răcire pentru transformatoare din satul Maiak, raionul Grigoropol.

Potrivit sursei, o dronă cargo cu 2 kilograme de plastidă și un cocktail Molotov a fost neutralizată noaptea trecută. Dispozitivul a fost planificat să fie activat cu ajutorul unui semnal radio, dar a fost doborât înainate de a exploda.

Conform informațiilor preliminare, persoane necunoscute au încercat să arunce în aer clădirea în care se afla sistemul dat.

TV8.md reamintește că, săptămâna trecută, în stânga Nistrului au avut loc mai multe explozii. Pe 28 aprilie, două antene de radiotelecomunicații din raionul Grigoriopol, din stânga Nistrului au fost aruncate în aer. Informația este confirmată și de așa-zisul minister de interne de la Tiraspol. În urma exploziilor nimeni nu a fost rănit. 

Mai exact, exploziile în orășelul Maiac au avut loc la o zi după ce în seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB, a avut loc o explozie. Presa din stânga Nistrului a scris că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime. 

În acest context, pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist, după explozia de luni în sediul MGB-ului transnistrean și cele din Maiac. Decizia a fost luată la ședința de marți, 26 aprilie, a Consiliului de Securitate din stânga Nistrului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata