PSRM, despre decizia PAS de a majora vârsta de pensionare: Ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de protest în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrânețe liniștită și asigurată

0

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată îngrijorat și condamnă intenția PAS de a majora din nou vârsta de pensionare. Într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții formațiunii, se spune că cetățenii sunt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS.

“Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei de pensionare ar putea avea efect exploziv în societate. Noi îndemnăm regimul de la guvernare să renunțe la dorința de a majora vârsta de pensionare. În sens contrar, ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de protest în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrânețe liniștită și asigurată, drept recompensă pentru deceniile în care aceștia au muncit și au plătit contribuțiile de asigurări sociale”, se arată în comunicat.

Conform legii promovate și adoptate de PSRM, vârsta de pensionare s-a redus pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Aceste prevederi urmează să fie aplicate din 1 ianuarie, 2022.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata