PTF Aeroportul Internațional Chișinău: Un act falsificat și valută nedeclarată

0

Polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători un cetățean al Turciei care deținea un permis de ședere german falsificat, iar în comun cu vameșii au deconspirat intenția unui cetățean al Azerbaidjanului de a trece frontiera cu 26 050 de dolari SUA fără a-i declara.

Un caz a fost consemnat astăzi, 7 septembrie, la ruta „Istanbul-Chișinău” sosită în Moldova la ora 00:35. Conform procedurilor legale de control al pasagerilor străini, polițiștii de frontieră au trecut la verificări suplimentare cetățeanul Turciei de 44 de ani. În rezultat, străinul a prezentat printre documentele deținute și un permis de ședere, care ar fi emis de autoritățile din Republica Federală Germană. Examinarea acestuia a stabilit că documentul conține semne vădite de falsificare. În consecință, permisul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-științifice, iar  persoanei i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.

În al doilea incident, pentru ieșirea din Moldova spre Turcia s-a prezentat un cetățean al Azerbaidjanului în vârstă de 44 de ani. În cadrul controlului de securitate, mai exact la verificarea bagajelor și prelevării imaginilor, polițiștii de frontieră în comun cu vameșii au depistat mijloace bănești în sumă de 26 050  dolari americani. Lotul de valută nu a fost declarat vămii, străinul justificând că nu știa procedurile de scoatere a banilor din Moldova. În continuare, circumstanțele cazului sunt cercetate de către funcționarii vamali, fiind ridicate în vederea confiscării 16 100 de dolari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata