VIDEO// Pulbere: Scopul PAS este distrugerea Moldovei, începând cu agricultura și terminând cu sistemul judiciar

0

În cadrul conferinței „Republica Moldova după PAS”, fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a declarat că PAS-ul are ca scop distrugerea Moldovei, începând cu agricultura și terminând cu sistemul judiciar, conform eNews.

„Nu vreau să spun că toți acești ani de independență ai Moldovei au fost senini. În special în primii cinci ani au existat erori, dar în final sistemul juridic a fost construit și dezvoltat, dar în final am ajuns unde am ajuns. Nu mi-am putut imagina că voi vedea cum totul este distrus. Totul, ce a fost creat în acești ani.

Puterea schimbă legile după bunul plac. Statul nu ar trebui să fie condus în așa fel încât să modifice legislația dacă ceva nu le convine”, a declarat Pulbere.

„Ceea ce se întâmplă cu procurorul general (Alexandru Stoianoglo – n.red.) – este o batjocură. În niciun alt stat nu se întâmplă așa ceva. El încă este procuror general.

Scopul lor este distrugerea Moldovei, începând cu agricultura și terminând cu sistemul judiciar. Avem nevoie de o astfel de putere?” — se întreabă expertul.

„Referindu-ne la Constituția Moldovei. Puterea se bate joc și de ea, fără a considera necesar să o respecte. Astfel, au modificat Constituția, înlocuind denumirea limbii moldovenești cu româna.

Despre referendum. În mod direct mi-am exprimat opinia – dacă acesta va avea loc în aceeași zi cu alegerile – acest lucru este interzis de Constituție”, a concluzionat Dumitru Pulbere.

Reamintim că astăzi, Platforma „Dialog European” și Intellect Group au organizat o dezbatere publică cu privire la readucerea țării din starea de „stat capturat” în sfera legalității și suveranitatea populară. Conferința „Republica Moldova după PAS” a avut loc în data de 20 februarie la Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata