Putin a trimis trupele speciale ale lui Kadîrov în Belgorod

0

Trupele speciale din Cecenia au fost trimise în regiunea rusă, Belgorod, pentru a ajuta soldații ruși să creeze „zona tampon”, anunță, marți, presa de stat din Federația Rusă. Anterior, rușii se lăudau cu un avans considerabil în direcția Harikov, care însă a fost oprit de către armata lui Zelenky, după ce trupele ucrainene au primit muniția din partea aliațilot. 

„Ahmat”, temutele trupe cecene au fost trimise „în cea mai importantă zonă” din cadrul așa numitei operțiuni speciale, în direcția Harikov, anunță unul dintre șefii grupării militare. Forțele ruse au încercat în ultimele săptămâni să spargă linia frontului în regiunea de la granița cu Rusia, pentru a încerca să încercuiască cel de-al doilea oraș ca dimenisune din Ucraina, Harikov.

În încercarea de a sparge liniile de apărare ale ucrainenilor, armata lui Putin a distrus aproape complet un oraș aflat la doar câțiva kilometri de granița cu Rusia.

După primele zile de succes al rușilor, forțele ucrainene au reușit să se regrupeze și îngreuneze avansul rușilor. Principalel direcții ale ofensivei ruse din regiunea Harkov sunt axate pe localitățile Lipițî și Volceansk.

Acestea încă se află sub control ucrainean, chiar dacă majoritatea clădirilor sunt complet distruse de armata rusă. În cazul Volceansc, luptele se duc chiar pe străzile orașului în care cândva locuiau peste 10.000 de ucraineni.

De altfel, după succesul fulgerător al rușilor, generalii ucraineni au vorbit despre trădare la cel mai înalt nivel. Atunci, Denis Iaroslavski, comandant al unei Unități speciale de recunoaștere din armata ucraineană, declara că era furios. În toamna anului 2022, el și trupele sale au participat la ofensiva surpriză prin care invazia inițială a Rusiei a fost alungată de pe aproape întreg teritoriul regiunii Harkov.

Acum, Denis și unitatea pe care o conduce ar putea fi nevoiți să facă din nou ce au făcut acum aproape 2 ani, după ce forțele ruse au invadat din nou teritorii de lângă granița ruso-ucraineană din Harkov.

După ce armata ucrineană a reușit să-și aprovizioneze trupele de pe linia frontului cu muniția venită din occident, avansul rușilor a fost oprit. Aruncarea în luptă a trupelor lui Kadîrov pare că are rolul să mențină pozițiile cucerite deja de către ruși, dar să și oprească o contraofensivă a armatei lui Zelensky.  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata