Putin acordă cetățenia Rusă pentru 44 de străini, printre care ex-ministru moldovean al Economiei

0

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a semnat marți, 9 ianuarie, un decret prin care acordă cetățenia rusă pentru 44 de străini. Printre aceștia se numără boxerul american Kevin Johnson, jurnaliștii străini de la RT Peter Lavelle și Roman Zyskin, fostul vicepremier și ex-ministru al Economiei din R. Moldova, Andrei Cucu și alții.

Andrei Cucu a condus Ministerul Economiei al Republicii Moldova în perioada 2000-2001, când Dumitru Braghiș a fost prim-ministru al R. Moldova. Ulterior, a fost numit viceprim-ministru în Guvernul Vasile Tarlev. Pe 4 februarie 2002, a fost demis din funcție. Acum, împreună cu soția sa Maria, Cucu a primit cetățenia rusă, transmite democracy.md, cu referire la zdg.md. 

De asemenea, cetățenia rusă a primit-o boxerul american Kevin Johnson care, pentru a-i face cel mai mare compliment președintelui Rusiei, a decis să-și schimbe numele în Kevin Vladimirovici.

Totodată, cetățenia o dețin acum jucătorul canadian de hochei Brendan Leipsic, un fost oficial francez Emmanuel Forest, un medic croat care a participat la războiul din Ucraina de partea armatei rusești Mirella Jukpanec, și alții.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata