Putin va merge în vizită oficială în China, la invitația lui Xi Jinping

0

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în China săptămâna aceasta, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe chinez. Aceasta va fi a doua vizită a lui Putin în China pe parcursul a șase luni, informează AFP, potrivit Agerpres. 

„La invitaţia preşedintelui Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită de stat în China în 16-17 mai”, respectiv în zilele de joi şi vineri, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez, Hua Chunying.

Aceasta va fi a patra întrevedere faţă în faţă între cei doi preşedinţi, de la începutul războiului în Ucraina, în februarie 2022.

Cu câteva zile înainte de lansarea acestei invazii, Moscova şi Beijingul afirmaseră că prietenia lor este „fără limite”, iar de atunci relaţiile lor diplomatice şi comerciale s-au întărit considerabil.

Rusia a găsit în China un partener economic crucial în faţa avalanşei de sancţiuni occidentale decise ca reacţie la ofensiva sa militară împotriva Ucrainei.

La rândul său, China beneficiază de importante reduceri la preţul la gaz şi petrol din partea ţării vecine.

Autorităţile chineze se declară oficial neutre şi nu au condamnat niciodată invazia rusă, suscitând critici din partea comunităţii occidentale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata