Putin vrea să introducă Legea marțială în Rusia. Ce înseamnă acest lucru

0

În ultimele zile, pe străzile Rusiei au loc proteste de amploare, după ce președintele rus a anunțat mobilizare generală. S-a dorit recrutarea forțată a soldaților, iar cetățenii au ieșit pe străzi. După această situație, Vladimir Putin vrea să introducă legea marțială în Rusia. Iată ce înseamnă acest lucru.

Pe străzile marilor orașe din Rusia au loc proteste de amploare, în ultimele zile. Recent, a fost anunțată o mobilizare decretată de Kremlin. Iar, în acel moment, cetățenii s-au arătat foarte revoltați de această decizie, motiv pentru care au ieșit în stradă. Însă, nici autoritățile ruse nu au stat indiferente în fața protestelor, năvălind peste cetățeni, fără să mai țină cont că sunt bărbați sau femei. Au efectuat arestări și chiar au aplicat corecții fizice asupra lor. În plus, soldații care dezertează, refuză să se angreneze în luptă, nu se supun ordinelor sau se predau „fără permisiune”, riscă 10 ani de închisoare.

Chiar și la câteva zile de când a fost făcut anunțul de Vladimir Putin, revoltele continuă în marile orașe. În plus, președintele rus dorește să introducă legea marțială în Rusia, pentru ca bărbații care pot fi recrutați să nu aibă șansa să părăsească teritoriul. În același timp, însă, la granițe există, deja, cozi interminabile cu mașini cu persoane care vor să părăsească Rusia, semn că cetățenii ruși nu au dorință să se înroleze, pentru a lupta.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin a și impus înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni, în timpul mobilizării. Autoritățile de la Kremlin doresc să trimită pe front între 300.000 și 1.000.000 de civili. Iar, pentru a se asigura că bărbații nu vor fugi din armată, autoritățile impun închisoare de până la zece ani. Pe de altă parte, pedeapsa pentru refuzul încorporării este de 15 ani.

În data de 30 septembrie 2022, după ce Referendumul va ajunge la final, președintele rus va susține un discurs în Parlament. Atunci, există posibilitatea ca Vladimir Putin să anunțe anexarea celor 4 regiuni din Ucraina, și anume Luhansk, Donetsk, Zaporojie şi Herson. De asemenea, tot în aceeași zi, există probabilitatea ca liderul rus să anunțe și introducerea legii marțiale. În acest sens, va deveni valabilă, dacă Ucraina va continua să atace teritoriile anexate ilegal de statul rus, arată antena3.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata