R. Moldova va obține în curând 60 de milioane de euro din partea UE pentru gestionarea crizei energetice

0

Republica Moldova este în proces de finalizare a procedurilor pentru a accesa programul de 60 de milioane de euro oferit de UE pentru a gestiona criza energetică. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavriliță, în cadrul unui briefing susținut la Chișinău împreună cu directorul general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene, Katarina Mathernova.

Oficialul european a subliniat că programul urmează să fie semnat curând: „În pofida crizei energetice, dvs. vă continuați angajamentele, noi putem să continuăm să sporim asistența noastră. Acel sprijin suplimentar de 60 de milioane euro pe care-l finalizăm acum, sper că foarte curând vom reuși să-l semnăm, cu ocazia summit-ului Parteneriatului Estic”. 

Katarina Mathernova a declarat că Bruxelles-ul mai are un program de 15 milioane de euro, bani adiționali, destinați grupurilor vulnerabile. Programul ar urma intre în vigoare de anul viitor. 

De asemenea, oficialului european, și-a exprimat speranța că în a doua jumătate a anului viitor, UE va reuși să sprijine Republica Moldova și prin asistența macro-financiară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata