Radarele militare și sistemele de avertizare timpurie nu au depistat resturile de dronă căzute în apropiere de Etulia. Explicațiile Ministerului Apărării

0

Radarele militare și sistemele de avertizare timpurie nu au depistat resturile de dronă căzute în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești., a declarat Direcția de comunicare a Ministerului Apărării pentru Radio Chișinău.

„Cauza principală este înălțimea mică de zbor a țintei, suprafața mică de reflecție a fragmentelor și distanța mare până la țintă, inclusiv curbura pământului”, au completat oficialii Ministerului Apărării.

Amintim că, în data de 11 februarie, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”. Potrivit Poliției de Frontieră, resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean în timpul atacurilor masive ale Rusiei asupra porturilor ucrainene Ismail și Reni.

Astăzi, 12 februarie, polițiștii din cadrul Secției tehnico- explozive au depistat partea de luptă a acesteia care conține circa 50 de kg de substanță explozivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata