Reacția funcționarilor vizați de acuzațiile lui Andrei Spînu: A ales să se victimizeze

0

„Domnul Spînu a ales să se victimizeze în eventualitatea în care va fi tras la răspundere pentru fapte infracționale pe care dumnealui probabil conștientizează că le-a făcut”. Este reacția fostului procuror anticorupție Eugen Rurac, acuzat de fostul ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu că ar fi unul dintre oamenii care i-ar fi orchestrat dosare penale.

„Eu cred că domnul Spînu conștientizează că a comis mai multe fapte infracționale și mai devreme sau mai târziu urmează să răspundă și a ales o poziție de victimizare ca în caz că va fi tras la răspundere, să își arate o poziție de victimizare”, a comentat Rurac, transmite democracy.md cu referire la tv8.md.

Șeful-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Mihai Ivanov îi sugerează lui Andrei Spînu să se plângă instituțiilor de resort. 

„Dacă dumnealui invocă faptul că eu aș sta în spatele dosarelor, să se adreseze instituțiilor competente” , a declarat Mihai Ivanov. 

Iar Sergiu Mițelescu, și el vizat de acuzațiile lui Andrei Spînu, susține cu convingere că și-a făcut munca în mod corect, inclusiv în cazul profesorilor turci. 

„Pe toată activitatea mea la SIS, inclusiv cea la care se referă domnul Spînu, mi-am făcut munca corect, onest, legal și în spatele acțiunilor mele stau la bază acte legale”, a precizat Sergiu Mițelescu. 

Alexandru Esaulenco și Vitalie Ojog nu a răspuns la apeluri pentru reacții. 

Actualul secretar general al Președinției a oferit mai multe nume care, spune Andrei Spînu, nu ar trebui să se mai regăsească în sistem, pentru că ar fi fost fideli regimului oligarhului Vladimir Plahotniuc, dar și că ar sta în spatele dosarelor sale penale. Într-un interviu oferit jurnalistului Dumitru Ciorici, Andrei Spînu s-a referit la cele cinci persoane enumerate mai sus. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata