Reacția Primăriei: “Minciuna, falsul și manipularea PAS au picioare scurte!”

0

Primăria Chișinău a alocat 600 de milioane de lei în ultimii trei ani pentru proiecte în suburbii, în timp ce 140 de milioane de lei sunt blocate de Cancelaria de Stat, susținută de PAS. Această sumă depășește de câteva ori finanțarea acordată de PAS la nivel național pentru programul Satul European și Satul European Expres.

„Cine minte în realitate oamenii cunosc. Minciuna, falsul și manipularea PAS au picioare scurte!”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Primăria a subliniat că toate proiectele sunt discutate și consultate cu cetățenii și primarii locali prin sondaje și multiple discuții, având în vedere prioritățile stabilite de locuitori. Principiul de finanțare este de 70% din bugetul municipal și 30% din bugetul local. Municipalitatea a menționat că investițiile s-au făcut în grădinițe, școli, transport, apă și canalizare, drumuri, trotuare și iluminat în toate localitățile, indiferent de apartenența politică a primarilor.

În comparație, PAS nu a investit nici măcar 40 de milioane de lei în suburbii, în ciuda promisiunilor făcute. În schimb, au finanțat doar două proiecte în Băcioi și Stăuceni, ambele conduse de primarii PAS, care se rezumă la amenajarea de scuaruri.

Primăria Chișinău punctează că în alte localități conduse de primari ne-PAS, banii promiși nu au fost eliberați sau s-au deschis dosare ilegale primarilor. În Trușeni, unde s-a desfășurat recent o acțiune de protest a PAS, 5 consilieri PAS au blocat permanent toate proiectele. Primarul a subliniat faptul că în Băcioi și Stăuceni, unde sunt primari PAS, Primăria Chișinău a finanțat diverse proiecte esențiale, în timp ce PAS a susținut doar amenajarea unui scuar în fiecare localitate. De asemenea, PAS insistă ca gunoiul din întreaga țară să fie adus la un poligon construit pe teritoriul comunei Stăuceni.

Responsabilii de la Primăria au avertizat că vor acționa în instanța de judecată pentru mențiunile calomnioase și mincinoase aduse Primăriei Chișinău. Totodată, peste 10.0樂威壯 00 de oameni au semnat petiția Primăriei Chișinău, cerând deblocarea celor 140 de milioane de lei din bugetul municipal care sunt necesare pentru a continua proiectele în suburbii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata