Recidivist reținut și cercetat penal pentru comiterea mai multor furturi, prejudiciul cauzat – estimat la suma de 1 milioan de lei

0

Un bărbat de 29 de ani,  originar dintr-o localitate din raionul Căușeni, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind învinuit că ar fi  comis mai multe furturi din locuințe pe teritoriul capitalei. 

La sfârșitul lunii iunie, polițiștii din sectorul  Botanica, au fost sesizați de  un tânăr de 22 de ani, care a comunicat că din locuință  i-au fost sustrase bijuterii din aur și  mijloace bănești  în valută străină.

Victima  a estimat suma prejudiciului la 1 213 817 de lei.

În cadrul măsurilor speciale de investigație și urmărire penală,  polițiștii au identificat și reținut  persoana suspectă.  Acesta ar fi intrat în apartament  prin alegere de chei.

Totodată, polițiștii  au acumulat probe ce îi demonstrează complicitatea suspectului în alte nouă cazuri de furt din apartamente pe teritoriul capitalei.

La domiciliul bărbatului, polițiștii au depistat și ridicat o parte din bunurile sustrase (bijuterii, bani, telefoane mobile, etc).

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vina. Acesta riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

În continuare oamenii legii întreprind măsuri de investigație și urmărire penală privind   complicitatea acestuia și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.

Acțiunile au fost realizate de ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție, Inspectoratului de Poliție Botanica,  de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata