Republica Moldova aplică patru din cele șase pachete de sancțiuni împotriva Federației Ruse

0

Republica Moldova aplică patru din cele șase pachete de sancțiuni împotriva Federației Ruse. Anunțul a fost făcut astăzi, 15 noiembrie, de către vicepremierul țării, Nicu Popescu.

Potrivit lui Popescu, deciziile privind aplicarea măsurilor restrictive sunt trecute prin prisma analizei de impact. De asemenea, vicepremierul a dezvăluit că deciziile privind implementarea lor „sunt luate colegial”, transmite democracy.md, cu referire la realitatea.md. 

Totodată, Nicu Popescu a menționat că Republica Moldova se aliniază la majoritate absolută a declarațiilor de politică externă și sancțiuni elaborate și aplicate de Uniunea Europeană. Acesta a subliniat că mai multe sancțiuni care se aplică deja în Republica Moldova vizează Federația Rusă și alte state.

„Mai rămân anumite pachete de sancțiuni care sunt trecute prin prima unei analize e impact economic pentru Republica Moldova. Scopul nostru este menținerea stabilității și securității țării noastre”, a precizat șeful diplomației de la Chișinău.

Viceprim-ministrul a mai precizat că de începutul războiului din Ucraina și până în prezent, Moldova a aplicat deja mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, unele fiind cunoscute public. Aceasta a mai menționat că, în contextul restricțiilor care se impun, autoritățile de la Chișinău caută soluții și noi piețe de desfacere, astfel încât urmările economice ale războiului asupra țării noastre să fie minimizate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata