Republica Moldova va beneficia de un grant de 220 milioane de dolari pentru implementarea proiectelor în sectorul energetic

0

Guvernul Statelor Unite ale Americii va acorda țării noastre un grant în valoare de 220 milioane de dolari pentru implementarea proiectelor de investiții în sectorul energetic. Proiectul de lege privind ratificarea celui de-al 15-lea Amendament din Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană a fost votat în prima lectură de 55 de deputați.

Potrivit documentului, Guvernul SUA va aloca o con犀利士 tribuție financiară adițională în valoare de 220 de milioane de dolari. Drept rezultat, asistența nerambursabilă va depăși suma de 392 de milioane de dolari.

Totodată, Acordul stabilește și condițiile de acordare de către Guvernul SUA, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a suportului bugetar în valoare de 76,8 milioane de dolari. Potrivit Acordului, Guvernul Republicii Moldova se angajează să rămână aliniat cu Agenda Energetică a Uniunii Europene. În context, autoritățile vor continua procesul de armonizare a cadrului legal al Republicii Moldova cu Acquis-ul UE.

Proiectul urmează a fi votat și în lectura a doua.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata