Republica Moldova va primi 5, 6 milioane de euro pentru prelucrarea deșeurilor solide

0

Guvernul a aprobat Acordul de Grant dintre țara noastră și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în sumă de 5,6 milioane de euro, în vederea realizării proiectului „Deșeurile solide în Republica Moldova”. Resursele financiare alocate urmează a fi direcționate spre implementarea proiectului în raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași.

„Grantul va fi folosit pentru a asigura dezvoltarea infrastructurii necesare gestionării deșeurilor municipale și pentru procurarea echipamentelor și utilajului indispensabil. Beneficiari ai grantului vor fi autoritățile publice locale și populația, instituțiile publice și sectorul privat”, a menționat Grigore Stratulat, secretarul de stat al Ministerului Mediului.

Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între anii 2023 și 2027, iar termenul de valabilitate a Acordului este de până la 15 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. 

Acordul de Grant dintre Republica Moldova și BERD privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementul deșeurilor solide a fost semnat la Chișinău pe data de 30 martie 2023. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata