Republica Portugheză va continua să susțină țara noastră în procesul de integrare europeană

0

Republica Portugheză va continua să susțină Republica Moldova în procesul de integrare europeană. Subiectul a fost discutat la întrevederea deputatelor Angela Munteanu-Pojoga și Iulia Dascălu cu deputații portughezi, membri ai Grupului parlamentar de prietenie Republica Portugheză-Republica Moldova.

Oficialii moldoveni și portughezi au discutat despre cooperarea comercială și economică, precum și despre colaborarea la nivel legislativ pe aspecte care vizează lupta cu corupția, identificarea și repatrierea activelor frauduloase, modernizarea infrastructurii energetice și dezvoltarea agriculturii. „Omologii noștri au fost foarte deschiși, prietenoși și gata oricând să ne susțină, fapt care bucură mult și demonstrează încă o dată că relațiile dintre Republica Moldova și Republica Portugheză sunt mai mult decât benefice”, a accentuat deputata Iulia Dascălu, membră a Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză.

De asemenea, deputatele Iulia Dascălu și Angela Munteanu-Pojoga au participat la concertul organizat de Centrul Cultural Moldav din Portugalia cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate. La eveniment au participat peste 600 de cetățeni moldoveni, stabiliți cu traiul în diferite re犀利士 giuni ale Republicii Portugheze. În context, deputatele au oferit conducerii Centrului Cultural Moldav din Portugalia, Oleg Boghenco și Ion Danilă, diplome ale Parlamentului Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru contribuția semnificativă în dezvoltarea și consolidarea diasporei, implicarea activă în procesul de valorificare și promovare a culturii și tradițiilor moldovenești. „Acești oameni cu mare drag de țară, de două decenii promovează dansul și muzica populară, obiceiurile și tradițiile noastre strămoșești. Am cântat, am dansat și am plâns împreună, sensibilizați de talentul și dedicația copiilor noștri care, chiar dacă s-au născut în Portugalia, au lacrimi în ochi atunci când interpretează cântece despre Moldova, bunici și casa părintească”, a afirmat președinta Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, Angela Munteanu-Pojoga.

În perioada 23 – 27 septembrie, Președinta grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, Angela Munteanu-Pojoga, și membra acestui grup, Iulia Dascălu, au efectuat o vizită de lucru la Cascais, Portugalia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata