Responsabili de la Primărie, printre care și reprezentanți ai mai multor fracțiuni din CMC au fost în inspecție la PUA. Ce le-au fost prezentat

0

Parcului Urban de Autobuze a fost inspectat astăzi de către mai mulți reprezentanți ai Primăriei. Potrivit primarului în cadrul vizitei consilierii municipali au avut ocazia să vadă schimbările care s-au produs în ultimii doi ani în cadrul acestei instituții.

„Astăzi viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, mai mulţi consilieri municipali din diferite fracţiuni municipale şi responsabili din cadrul cabinetului primarului, au efectuat o vizită de lucru la Î. M. Parcul Urban de Autobuze (PUA). Astfel, după mai bine de 40 de ani de la crearea PUA, boxele unde sunt spălate unităţile de transport au fost reparate şi modernizate. În prezent sunt asamblate ultimele detalii şi utilaje, iar până la sfârşitul acestei luni, autobuzele vor fi spălate automat.

Lucrările au inclus schimbarea sistemului de ventilare, a reţelelor electrice, de apeduct şi canalizare. Precizez că spălătoria auto va funcţiona într-un ciclu închis 100%, ceea ce ne va permite să nu depăşim normele de poluare admisibile în ceea ce ţine de apele reziduale. Totodată, s-a investit în acest an şi la reabilitarea a două ateliere de reparaţie a unităţilor de transport, care erau într-o stare dezastruoasă.

Am creat condiţii bune pentru toţi angajaţii din cadrul întreprinderii. Au fost reparate cabinele de duş, vestiarele şi grupurile sanitare. În acest sens, în anul 2020 şi 2021, în total au fost alocate surse financiare din bugetul municipal în sumă de 8 mil. de lei”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că în paralel, pe parcursul anului 2021 a fost reînnoit Parcul Urban de Autobuze fiind semnate contractele.

„Am achiziţionat pentru oraşul Chişinău şi suburbii 100 de autobuze noi de model ISUZU. La fel, în acest an am reuşit să suplinim PUA cu 58 de autobuze rulate de model MAN, VOLVO și VDL din Olanda şi Norvegia.

Modernizarea PUA va continua şi în anul 2022 prin:

– Reabilitarea halei unde sunt efectuate lucrări complexe de reparaţie a unităţilor de transport. Actualmente acolo muncitorii lucrează în frig, hala nu are un sistem de ventilare funcţional, iar echipamentele tehnice folosite la reparaţia autobuzelor sunt depăşite de timp.

– Totodată, ne propunem să reabilităm staţia de alimentare cu combustibil

–  Să construim o Staţie proprie de testare tehnică a unităţilor de transport.

Căutăm soluţii şi pentru a majora salariile angajaţilor PUA, ceea ce este o prioritate pentru noi”, a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata