Reținuți fiind suspectați de comiterea unei tâlhării

0

Ofițerii de investigații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău în  comun cu polițiștii Inspectoratului Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica,  cu suportul angajaților BPDS “Fulger” a IGP, au reținut membrii unui grup infracțional suspectați de comiterea unei tâlhării.

Indivizii s-au dovedit a fi locuitori ai mun. Chișinău și raionului Anenii Noi, cu vârstele cuprinse între 24 și 41 de ani, anterior judecați.

În cadrul documentării,  forțele de ordine au acumulat probe concludente ce le demonstrează vinovăția în comiterea infracțiunii.

Suspecții, sub pretextul de a ajuta cinci persoane de origine  turcă să traverseze frontiera, i-au dus în diferite locații și, aplicând violența fizică lovindu-i cu mâinile şi picioarele pe diferite părți ale corpului, deschis le-au sustras mijloacele bănești și bunurile materiale. Victimelor le-au fost cauzate leziuni corporale și  prejudiciu material în sumă de 352 de mii de lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea și reținerea  suspecților.

Astfel, în cadrul măsurilor întreprinse de forțele de ordine, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. 

Bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și sunt cercetați penal pentru ,,Tâlhărie”. 

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare pe un termen de la 11 la 14 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata