Rezoluția protestului din 9 octombrie: Cerem compensații pentru gaz și electricitate, precum și ajutor unic între 5.000 și 10.000 de lei

0

Participanții la protestele antiguvernamentale din fața Președinției și Parlamentului au adoptat astăzi o rezoluție, care include trei revendicări importante. Ei le cer, în mod ultimativ, guvernanților compensarea diferenței dintre vechile tarife și cele aprobate în perioada guvernării PAS.

În cazul gazelor naturale, manifestanții cer să fie compensată integral diferența dintre tariful intrat în vigoare din 1 octombrie, adică de 29,27 lei pentru un metru cub, și cel din septembrie 2021, de 4,2 lei pentru un metru cub.

În cazul electricității, compensația urmează să fie de 1,13 lei, adică diferența dintre tariful de 1,51 lei pentru un kilowatt-oră și cel actual, de 2,64 de lei.

De asemenea, ținând cont de faptul că prețurile au crescut, în ultimele 12 luni, cu 34,29 la sută, protestatarii cer ca statul să acorde câte o alocație unică de 10.000 de lei pentru pedagogi și medici, studenți, familiilor cu venituri mai mici de 15.000 de lei, familiilor cu patru copii și mai mult. În cazul pensionarilor cu un venit lunar mai mic de 5.000 de lei, persoanelor solitare, care câștigă până la 10.000 de lei lunar, alocația unică din partea statului urmează să fie de 5.000 de lei.

În rezoluție se menționează că revendicările urmează să fie examinate de guvernare în regim de urgență. În caz contrar, revolta populară va crește, iar cetățenii vor fi pe deplin îndreptățiți să solicite demisia imediată a actualei puteri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata