Rezultatele After-Poll-ului în primul tur al alegerilor Bașcanului din Găgăuzia

0

24% dintre cetăţenii Găgăuziei au votat pentru candidatul Grigorii Uzun, iar 22% dintre cetăţeni pentru candidatul Victor Petrov. Sunt datele after-poll-ului realizat de compania „Intellect Group” în colaborare cu asociaţia SPERO, la alegerile Bașcanului din Găgăuzia. Potrivit informațiilor, Eugenia Guțul și Dumitru Croitor au acumulat cate 16 la sută din voturi.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 984 de persoane. Marja de eroare este de 4,5%.

After poll-ul este un instrument de control civic obiectiv, se efectuează prin telefon și reprezintă o metodă modernă de determinare a preferințelor cetățenilor în alegeri. În Găgăuzia, After poll-ul a fost organizat pentru prima dată.

Intellect Group studiază atitudinile locuitorilor din Găgăuzia încă din 2008.

Rezultatele sondajelor efectuate de Intellect Group înainte de alegerile bașcanului Găgăuziei din 2015, 2019 și alegerile locale din Moldova au coincis cel mai mult cu rezultatele votului, ceea ce este un indicator important al calității muncii și eficienței înalte a tehnologiilor dezvoltate de cercetare sociologică.

În 2020 Intellect Group a fost prima și până în prezent singura companie care a efectuat un sondaj de tip Exit-Poll la alegerile prezidențiale, în întreaga istorie a independenței Republicii Moldova. De asemenea, rezultatele sondajului au coincis cu rezultatele alegerilor cu un grad înalt de precizie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata