RM va fi vizitată în următoarele zile de mai mulți oficiali străini 

0

La începutul lunii martie, Republica Moldova va fi vizitată de mai mulți oficiali străini, în contextul asumării de către țara noastră să primească refugiații din Ucraina, care fug din calea războiului. Anunțul a fost făcut astăzi, 1 martie de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu.

Astfel, potrivit lui Popescu, în perioada 1 – 2 martie – în Moldova va sosi Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va întâlni inclusiv cu reprezentanții misiunii civile de monitorizare a OSCE evacuate recent din Ucraina.

În perioada 2 – 3 martie – va sosi la Chișinău, Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.

În cadrul programului, oficialii se vor întâlni cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și vicepremierul Nicu Popescu, pentru a aborda modalitățile de soluționare a problemelor generate de criza de securitate din regiune, necesitățile de asistență și măsurile concrete pentru a sprijini consolidarea rezilienței țării noastre.

Precizăm că, odată cu începerea războiului în Ucraina, 24 februarie, Republica Moldova a fost „luată cu asalt” de către cetățenii ucraineni, care se refugiază în țara noastră. Autoritățile s-au mobilizat la maximum și au dispus că vor primi toți refugiații. În acest sens au fost mobilizați și cetățenii, agenții economici și structurile de stat pentru a face față fluxului mare de refugiați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata