Roberta Metsola a semnat documentul prin care UE acordă încă 145 de milioane de euro pentru R. Moldova

0

Președinta Parlamentului European Roberta Metsola a semnat miercuri, 14 iunie, la Strasbourg, acordul la care au ajuns eurodeputații și țările membre cu privire la acordarea unei tranșe de 145 de milioane de euro de ajutor macro-financiar pentru Republica Moldova, transmite caleaeuropeană.ro.

Roberta Metsola, a scris pe contul său de Tweeter că „acum trei săptămâni, la Chișinău a spus oamenilor din Moldova că nu sunt singuri. Astăzi, oferim alte 145 de milioane de euro pentru a sprijini reformele, în timp ce țara continuă să înfrunte amenințările rusești. Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”, a scris Roberta Metsola.

Statele membre ale Uniunii Europene au decis la 30 mai, cu două zile înainte de summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău, să sporească de aproape de două ori valoarea asistenței macrofinanciare pentru Moldova, pe care au convenit să o acorde cu un an în urmă.

Asistența macrofinanciară a Uniunii are ca scop sprijinirea stabilizării economice și a agendei de reforme structurale a Republicii Moldova, suplimentând resursele puse la dispoziție în cadrul acordului financiar cu FMI.

Această creștere a sprijinului pentru R. Moldova a fost propusă de președinta Parlamentului European în ianuarie 2023 și votată în luna mai și de Parlamentul European.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata