România va dona cărți pentru bibliotecile din R. Moldova

0

România își propune să doteze bibliotecile din Republica Moldova cu cărți în limba română, inclusiv în format electronic. Anunțul a fost făcut astăzi, la Chișinău, de secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului de la București, Adrian Dupu, în cadrul unei întâlniri cu bibliotecarii moldoveni.

Oficialul român a scris pe Facebook că decizia vine ca urmare a unui apel din partea angajaților din domeniu, care s-au plâns de insuficiență de carte.

„Fondul de carte în limba română al bibliotecilor din Republica Moldova este insuficient, iar cel existent este în mare parte învechit. Din acest motiv, am răspuns apelurilor primite de la bibliotecarii din stânga Prutului pentru a venit în sprijinul iubitorilor de carte. În acest sens, am avut astăzi la Chișinău o întâlnire cu reprezentanți ai bibliotecilor naționale, raionale, orășenești și sătești”, a scris Dupu pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit lui, în prezent, este stabilită modalitatea de repartizare a fondului de carte și a menționat că toate detaliile vor fi prezentate în curând.

„Am trasat împreună cu ei liniile pentru proiectul pe care ni l-am propus de dotare cu cărți, atât în format fizic cât și digital, pe care dorim să îl implementăm în acest an. Am convenit asupra metodei de stabilire a necesarului și modului de repartizare, urmând să concretizăm celelalte detalii în cel mai scurt timp. Mulțumesc Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova pentru suportul logistic în implementarea acestui proiect”, se mai spune în mesajul secretarului de Stat, Adrian Dupu.

Sursa: ziua.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata