România va oferi un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului, apei și solului

0

Reprezentanții Ministerului Mediului din Republica Moldova au avut astăzi o întâlnire cu oficialii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din România (ANPM), pentru a discuta despre colaborarea strânsă și sprijinul în implementarea reformelor și politicilor durabile de mediu.

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de România și a subliniat importanța continuării eforturilor comune pentru atingerea obiectivelor stabilite în domeniul protecției mediului.

Laurențiu-Alexandru Păștinaru, președintele ANPM, a confirmat disponibilitatea României de a oferi un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului, apei și solului în Republica Moldova. De asemenea, s-a discutat despre reforma planificată la Agenția de Mediu din Republica Moldova, cu scopul de a crește eficiența și transparența în gestionarea problemelor de mediu, inspirându-se din bunele practici implementate de România.

În final, participanții au convenit să continue dialogul și colaborarea intensă pentru promovarea unei dezvoltări durabile în domeniul protecției mediului și asigurarea unui viitor sustenabil pentru ambele țări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata