Rusia a anunțat expulzarea unui angajat al Ambasadei R. Moldova

0

Un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova a fost declarat persona non grata de autoritățile Federației Ruse.

Potrivit Ministerului rus de Externe, ambasadorului R. Moldova, Lilian Darie, i-a fost înmânată o notă de protest și a fost înștiințat de măsura luată.

Autoritățile de la Moscova au menționat că decizia de a expulza un diplomat al Ambasadei R. Moldova la Moscova este un răspuns la decizia similară luată săptămâna trecută de autoritățile de la Chișinău.

„Șefului misiunii diplomatice moldovenești i s-a exprimat un protest ferm față de decizia nejustificată a părții moldovenești din 19 martie de a declara „persona non grata” un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău și de a interzice intrarea în R. Moldova a unei delegații rusești care urma să participe la cea de-a 34-a sesiune a Conferinței regionale pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care va avea loc la Chișinău în perioada 14-17 mai”, se arată în anunțul Ministerului rus de Externe.

La scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat convocarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, la sediul Ministerului rus de Externe, menționând că își exprimă regretul față de această decizie.

„Diplomatul moldovean a fost informat referitor la declararea unui colaborator al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova persona non grata pe teritoriul Federației Ruse, iar acesta urmează să revină în țara noastră. MAE își exprimă regretul față de această decizie și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova”, se arată în anunțul MAE de la Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata