Rusia a efectuat atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei din motive de propagandă

0

Institutul pentru Studierea Războiului a raportat că cel mai mare atac cu rachete al Rusiei din ultimele săptămâni „probabil a servit doar obiectivelor de propagandă a statului rus”, în cea mai recentă actualizare din 9 martie.

Forțele ruse au lansat 81 de rachete și opt drone Shahed de fabricație iraniană în dimineața devreme a zilei de 9 martie, vizând 11 regiuni.

„Cremlinul a lansat probabil în mod deliberat rachete pe care apărarea aeriană ucraineană nu le poate intercepta pentru a obține rezultate în spațiul informațional rusesc, în ciuda scăderii proviziilor de astfel de rachete”, se arată în raport.

ISW a caracterizat atacul drept strategia de liniște a Kremlinului pentru comunitățile ruse pro-război și ultranaționaliste, care au criticat ineficacitatea campaniilor anterioare de rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene și au cerut represalii pentru presupusa incursiune în Bryansk.

Guvernul ucrainean a respins afirmațiile rusești cu privire la ciocnirile cu „sabotorii” ucraineni în orașul de graniță rusesc, drept o provocare.

Potrivit evaluării think tank-ului din D.C., atacurile cu rachete nu vor îmbunătăți pozițiile Rusiei în prima linie.

Cu toate acestea, raportul spune că Rusia și-a crescut probabil ritmul ofensiv în zona Bakhmut, înaintând la nord-vest de oraș. Generalul colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei, a declarat că Rusia nu a încercuit Bakmut, dar situația a rămas foarte dificilă mai devreme, pe 9 martie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata