Rusia a interzis importul produselor avicole din Moldova

0

Instituția care monitorizează calitatea produselor alimentare în Federația Rusă, Rosselhoznadzor, a interzis, începând cu 1 februarie, importul produselor avicole din Republica Moldova, precizează agenția de presă TASS.

Rosselhoznadzor a invocat înrăutățirea situației cu gripa aviară în Republica Moldova, transmite democracy.md cu referire la IPN.

„Din cauza înrăutățirii situației epizootice pe teritoriul Moldovei privind infectarea cu viruși înalt patogeni de gripă aviară, de la 1 februarie 2022 se introduc restricții temporare la exportul de păsări vii și la ouă de incubatoare din republică către Federația Rusă”, se specifică în documentul Rosselhoznadzor.

Interdicția se aplică cărnii de pasăre, produselor finite din carne de pasăre și tuturor tipurilor de produse de pasăre care conțin produse de prelucrare a păsărilor, „cu excepția mărfurilor supuse prelucrării care asigură distrugerea virusurilor gripei aviare”.

De asemenea, este interzisă furnizarea în Rusia a echipamentelor folosite pentru păstrarea, sacrificarea și tăierea păsărilor. 

La fel, este interzis tranzitul păsărilor vii din Republica Moldova prin teritoriul Rusiei, se arată în document.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata