Rusia a revenit la acordul privind transportul cerealelor

0

După ce a primit garanții scrise din partea Ucrainei cu privire la demilitarizarea culoarului maritim utilizat pentru transportul cerealelor, Rusia a anunţat miercuri, 2 noiembrie, că şi-a reluat participarea la acordul asupra exporturilor de alimente.

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe Telegram că “Rusia consideră că garanţiile primite până în prezent par a fi suficiente şi îşi reia punerea în aplicare a acordului”.

Recep Tayyip Erdogan a anunţat puţin mai devreme reluarea exporturilor de cereale ucrainene miercuri, la prânz, prin culoarul maritim umanitar din Marea Neagră.

Președintele turc a anunțat că “în urma discuţiei cu (preşedintele rus Vladimir) Putin, ieri (marţi), expedierile de cereale vor continua începând de astăzi la prânz”.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu l-a apelat telefonic pe omologul său turc Hulusi Akar pentru a-l informa că exporturile de cereale vor fi reluate “ca înainte”, începând de la ora 09:00 GMT.

Erdogan, care a avut marţi o convorbire la telefon cu omologul său rus, urmează să discute cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cursul zilei de miercuri, a confirmat el.

Șeful statului rus Vladimir Putin a sugerat să se acorde prioritate unor ţări precum Somalia, Djibouti şi Sudan, a declarat Erdogan, adăugând că a fost de acord cu ideea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata