Rusia amenință Moldova cu distrugerea dacă aderă la NATO

0

Moscova amenință Moldova, prin vocea unor reprezentanți ai Dumei de Stat de la Moscova, cu distrugerea statului, deoarece o eventuală aderare a Moldovei la NATO ar reprezinta o „amenințare la adresa securității” Rusiei.

Amenințarea a fost proferată de către președintele Comisiei Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri cu CSI, Leonid Kalașnikov, după ce președinta Maia Sandu a admis, la Davos, că Moldova ar putea renunța la neutralitate în favoarea integrării într-o „alianță mai mare”

Kalașnikov a menționat că „dacă Moldova vrea să-și distrugă propriul stat, aceasta este cea mai bună cale. Dacă ei cred că, la fel ca Finlanda sau Suedia, pe furiș, rapid, profitând de situație, pot adera la NATO și că nu li se va întâmpla nimic, ar trebui să-și amintească de faptul că Finlanda are două limbi de stat și își respectă poporul, iar ei (Republica Moldova – n.n.) au Găgăuzia și Transnistria, unde locuiesc vorbitori de limbă rusă, care și-au exprimat voința cu mult timp în urmă – la începutul anilor 1990”.

A reacționat și prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat a Rusiei, Svetlana Jurova. Ea a spus că Moldova a supărat Rusia de mai multe ori în ultima vreme cu deciziile pe care le-a luat și a cerut Ministerului rus de Externe să reacționeze, inclusiv la ultima declarație a Maiei Sandu despre NATO.

Autoritățile de la Chișinău nu au reacționat deocamdată la amenințările celor doi exponenți ai regimului de la Moscova. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata