Rusia, despre ieșirea din CSI: De la Moldova te poți aștepta la orice

0

Intenția Moldovei de a se retrage din Adunarea Interparlamentară a CSI este un joc politic. Aşa califică Rusia anunțul făcut luni de şeful Legislativului, Igor Grosu.

„Jură credință Occidentului”, a comentat Grigori Karasin, șeful Comitetului internațional al Consiliului Federației, conform RIA Novosti, transmite democracy.md cu referire la realitatea.md.

„De la actuala conducere a Moldovei, din păcate, te poți aștepta la orice”, a mai spus oficialul rus. Funcționarul a mai precizat că Republica Moldova nu și-a trimis reprezentantul la întrunirile Adunării timp de șase luni.

„Sunt foarte multe declarații. Sperăm că deciziile serioase nu se vor lua în timpul interviurilor și declarațiilor”, a conchis Karasin.

Igor Grosu a anunțat astăzi inițierea procedurii de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI). Speakerul a mai spus că, gradual, urmează să fie evaluate toate acordurile semnate de Republica Moldova în cadrul CSI, iar la momentul potrivit vor fi luate alte decizii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata