Rusia vrea să cumpere arme din Coreea de Nord

0

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un se vor întâlni undeva în Orientul Îndepărtat al Rusiei, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, dar nu a precizat unde anume.

„Nu spunem încă unde. În Orientul Îndepărtat”, le-a spus el jurnaliștilor, adăugând că vor avea loc discuții între cele două delegații, precum și într-un format unu-la-unu, urmate de o cină oficială.

Nu va avea loc însă nicio conferință de presă, a mai spus Peskov, citat de agenția Tass.

Potrivit BBC, datele de la sateliți nu au dat până acum niciun indiciu despre locul spre care se îndre犀利士 aptă Kim Jong Un, dar „surse apropiate autorităților ruse” citate de agenția japoneză Kyodo spun că trenul blindat al dictatorului nord-coreean se îndreaptă spre nord, spre regiunea Amur din Rusia, unde se află Cosmodromul Vostocinîi.

KBS World din Coreea de Sud a relatat, de asemenea, că „observatorii” consideră că acest cosmodrom este o locație potențială pentru întâlnirea celor doi, deoarece trenul lui Kim și-a continuat drumul mai departe de Vladivostok – despre care se credea că era destinația sa inițială.

The New York Times cita săptămâna trecută o sursă anonimă care spunea că Vostocinîi va fi o escală în drumul lui Kim Jong Un.

Centrul spațial, pe care și Putin are în plan să-l viziteze – este primul sit civil al Rusiei special construit pentru lansări în spațiu. Situat în estul îndepărtat al Rusiei, departe de orașele mari, locul a fost o bază de rachete în epoca sovietică, numită Svobodnîi.

Prima lansare spațială de la noul cosmodrom a avut loc în 2016. Potrivit CNN, și ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, urmează să participe la discuţiile dintre Putin şi Kim.

Informația a fost anunțată de postul militar de stat rus Zvezda, care citează Kremlinul. Nu este așteptată o întâlnire separată între Șoigu și ministrul apărării din Coreea de Nord, a precizat Peskov.

Statele Unite au avertizat recent că cei doi lideri ar putea ajunge la un acord în baza căruia Coreea de Nord să furnizeze Rusiei armament pe care aceasta să-l folosească în războiul din Ucraina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata