Rușii au atacat cu rachete oraşele Kiev şi Harkov

0

Un nou atac cu rachete rusești a avut loc marţi dimineaţă asupra capitalei ucrainene Kiev şi a oraşului Harkov, unde un bloc de locuințe a fost parţial distrus. Atacurile s-au soldat cu morți și răniți, au anunţat autorităţile ucrainene.

Mai mulţi copii şi o femeie au fost răniţi la Harkov, conform datelor preliminare, a anunţat Serghei Bolvinov, şeful departamentului de investigaţii al oraşului, pe reţeaua Telegram, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„În urma bombardamentului din această dimineaţă, o parte dintr-un bloc de apartamente a fost complet distrusă. Echipele de salvare încearcă acum să caute printre dărâmături după persoane care ar putea fi prinse dedesubt”, a declarat primarul din Harkov, Igor Terehov.

Atacurile s-au soldat cu cel puțin cinci morți, scrie Anton Gherașcenko, un oficial ucrainean care citează Ministerul de Interne.

La Kiev, „o victimă a fost spitalizată de serviciile de urgenţă în cartierul Solomianskii”, a anunţat primarul Vitali Kliciko.

Vehicule şi clădiri au fost cuprinse de flăcări în urma loviturilor, a spus el pe Telegram.

Administraţia militară de la Kiev a raportat un alt rănit în cartierul Sviatoşinski. Apărarea antiaeriană a Kievului a reușit să doboare o pare din rachetele lansate de ruși.

 

Mai multe regiuni ucrainene s-au aflat sub alertă marţi dimineaţă, iar rezidenţii au fost nevoiţi să se adăpostească după ce forţele armate au raportat tiruri de rachete. Atacurile asupra teritoriului ucrainean s-au intensificat de la începutul anului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata