Sandu acuză Gazprom și contestă datoria de 800 de milioane de dolari

0

Auditul efectuat privind datoria R. Moldova față de Gazprom nu a adeverit suma de aproape 800 de milioane de dolari, invocată de gigantul rus.

Despre aceasta a anunțat șefa statului, Maia Sandu, transmite democracy.md cu referire la Reuters.

La sfârșitul anului 2021, Gazprom și filiala sa din Moldova au declarat că au acumulat datorii de sute de milioane de dolari care trebuiau rambursate pentru a asigura aprovizionare stabilă în continuare.

Gazprom a stabilit datoria la 709 milioane de dolari în urmă cu un an.

Sandu a declarat în cadrul unei ședințe publice că un audit a respins aceste afirmații, deși din comentariile ei nu a reieșit clar dacă există o datorie mai mică sau nu.

„Este încă necunoscut publicului, dar săptămâna viitoare Guvernul nostru va veni și va spune că am angajat o companie internațională care a efectuat un audit și a confirmat că nu avem datorii (față de Gazprom) în valoare de 800 de milioane de dolari. Au încercat să ne păcălească în 2021. Ne-au lăsat fără gaz. Vine iarna”, a declarat președintele.

Șefa statului a spus că Guvernul de la Ch犀利士5mg ișinău va face o declarație oficială cu privire la constatări în zilele următoare. Gazprom nu a reacționat deocamdată la acuzațiile Maiei Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata