Săptămâna viitoare va fi inaugurat cel de-al cincilea centru municipal de tineret din capitală

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, că săptămâna viitoare va fi inaugurat cel de-al cincilea centru municipal de tineret din capitală. Acesta va funcționa în fosta clădire a Stării Civile din sectorul Botanica, care era abandonată de mai mulți ani.

“Am reușit să transformăm o clădire părăsită într-un spațiu modern și util pentru tinerii din Chișinău. Aici vor avea acces la diverse activități educative, culturale, sportive și de voluntariat. Vrem să le oferim tinerilor oportunități de dezvoltare personală și profesională, să-i implicăm în viața comunității și să-i sprijinim să-și realizeze potențialul”, a spus Ion Ceban.

Primarul a mai precizat că într-un an de mandat a deschis patru centre de tineret în sectoarele Buiucani, Centru, Ciocana și Râșcani și a modernizat primul centru municipal de tineret din sectorul Botanica. El a mulțumit colegilor de la direcția educație, preturilor, tinerilor și partenerilor externi – UNICEF și Pro Bono – pentru susținerea acestui proiect.

Centrul municipal de tineret din sectorul Botanica va fi deschis oficial pe data de 25 aprilie 2023 și va putea găzdui până la 200 de persoane simultan. Centrul va fi dotat cu echipamente moderne și va avea o sală multifuncțională, o bibliotecă, un atelier de creație, un spațiu de coworking și o cafenea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata