Șase furnizori de media sancționați pentru abateri în reflectarea campaniei electorale

0

Consiliul Audiovizualului a sancționat șase furnizori de servicii media cu două avertizări publice și cu șapte amenzi în sumă de 60.000 de lei pentru abateri privind reflectarea campaniei electorale.

Potrivit CA, perioada de monitorizate a fost 30 octombrie – 3 noiembrie. Astfel, au fost supuse controlului 13 servicii media audiovizuale de televiziune.

Este vorba despre „Moldova 1”, „Găgăuzia TV”, „Cinema 1”, „Jurnal TV”, „Exclusiv TV”, „TVR Moldova”, „PRO TV Chișinău”, „Vocea Basarabiei TV”, „TV8”, „R Live TV”, „TVC 21”, „Canal Regional” și „N4”.

Astfel, două servicii media audiovizuale de televiziune nu au asigurat informarea corectă la reflectarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, iar patru posturi TV au reflectat concurenții electorali în alte programe audiovizuale decât cele cu caracter electoral.

Conform acestor prevederi, în programele de știri și actualități, subiectele cu caracter electoral sunt incluse la rubrica specială „Electorala”, evidențiată prin semnale acustice sau vizuale unice la început și la final.

În acest sens, posturile TVC 21 și TVR Moldova au primit avertizare publică, iar TV8, Jurnal TV, N4, Exclusiv TV și TVC 21 au fost amendate cu sume de la 5.000 până la 15.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata