Scandal în campanie: Ion Ceban denunță un fals cu semnătura sa către Rusia

0

O scrisoare falsă semnată de Ion Ceban și care ar fi adresată Ambasadei Federației Ruse este distribuită de unii concurenți în spațiul public, inclusiv pe rețele sociale. Candidatul MAN susține că în spatele acestor falsuri stau reprezentanții guvernării, care, din disperare că vor pierde alegerile la nivel național, recurg la infracțiuni de acest gen și la atacuri.

Potrivit lui Ion Ceban, pentru scrisoarea falsă autorii au folosit un număr al unui act autentic ce a fost, într-adevăr, expediat Serviciului Tehnologiei Informației și Securitate Cibernetică.

”De către mai mulți concurenți electorali a fost plasat un material adresat din partea lui Ion Ceban Ambasadei Federației Ruse. Este o încălcare gravă și un fals în acte. Este o scrisoare care nu există. Numărul actului fals apărut în spațiul public este unul luat de pe o scrisoare autentică expediată anterior Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică. Scrisoarea este distribuită la greu de unii concurenți electorali, dar eu sunt sigur că acest lucru a fost făcut de reprezentanții guvernării. În ambele scrisori, în cea autentică și cea falsă, este folosit același număr care poate fi cunoscut doar de instituțiile statului. Vom depune toate documentele la procuratură”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, candidatul MAN susține că autorii acestei infracțiuni au folosit un antet fals al Primăriei Chișinău, iar în scrisoare pot fi urmărite mai multe greșeli.

”În scrisoarea falsă nu este antetul autentic al Primăriei Chișinău și alte greșeli gramaticale. Falsul în acte publice se pedepsește cu ani de pușcărie. Vom depune sesizări la instituțiile responsabile și observatorii internaționali. Guvernarea este extrem de disperată, pregătesc și alte fake-uri, lucruri supte din deget, reiterează materiale publicate cândva doar pentru a isteriza societatea înainte de alegeri, pe care le vor pierde la nivel național. Se pregătesc și materiale audio false, tot felul de interpretări. Noi am prevenit despre aceste lucruri. Precizăm, noi continuăm să fim corecți și să avem o campanie corectă”, a precizat Ion Ceban.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata