Scandal în PMAN: Organizatorii concertului de duminică acuză SIS și Poliția de intimidări la comanda guvernării

0

Situație ieșită din comun, în ajunul concertului dedicat Zilei Absolventului, care urmează să aibă loc mâine, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. La eveniment va participa intepreții Filip Kirkorov, Egor Kreed, dar și alți artiști cunoscuți din Rusia.

Potrivit organizatorilor, Poliția, SIS și alte instituții de forță recurg la indimidări și șantaj și împiedică instalarea scenei, iar persoana care urma să asigure sunetul și luminile a fost reținută de forțele de ordine.

Menționăm că, în această dimineață, la Chișinău au aterizat artiștii ruși Filip Kirkorov, David Manukyan, cunoscut cu numele de scenă Dava, precum și cântărețul Vanea Dmitrienko. Ulterior, după masă, în capitala Republicii Moldova a mai ajuns și renumitul interpret rus Egor Kreed. Artiștii au venit la Chișinău la invitația activistului civic Veaceslav Valico, pentru a susține un concert dedicat Zilei Absolventului. Conform programului, evenimentul urmează să aibă loc duminică, 19 iunie, începând cu ora 15:00.

Deși până la concert a rămas mai puțin de o zi, până acum, în piață nu a fost instalată scena și aparatura, din cauza presiunilor fără precedent la care sunt supuși reprezentanții firmelor care asigură echipamentul. Asta deși concertul este autorizat de Primărie și nu există niciun fundament legal pentru interzicerea lui.

În aceste condiții, organizarii acuză guvernarea de abuz și le cer să înceteze imediat aceste acțiuni ilegale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata