Schemă criminală de comercializare a drogurilor, destructurată: trei reținuți și peste 10 kg de droguri – ridicate

0

Echipa Poliției de Frontieră, formată din ofițerii Direcției Investigații Speciale și cei din Direcția Urmărire Penală, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a reținut trei membri ai unui grup infracțional, de la care au ridicat circa 8 kg de marijuana și 2,5 kg de alfa-PVP (drog sintetic), care pe piața neagră ar valora peste 5,6 milioane lei. 

Bărbații au fost reținuți în flagrant, în seara zilei de marți. Aceștia sunt din Moldova, iar drogurile le-au introdus în țară prin zona verde a frontierei de stat, din Ucraina, iar ulterior au fost livrate în Chișinău. Grup criminal organizat  a fost documentat pentru trafic ilicit de droguri pe parcursul a trei luni. 

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat și alte obiecte relevante activității grupului infracțional: pachețele autosigilante pentru vânzarea drogurilor, cântare, mijloace electronice de comunicație, precum și mijloace bănești obținute din vânzarea drogurilor. 

Acum, urmează ca procurorii PCCOCS să formulze învinuirea în privința persoanelor reținute și să depună demersurile de aplicare a arestului preventiv. 
Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, aceștia se prevalează de prezumpția nevinovăției.

În continuare, oamenii legii defășoară un șir de acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii cirumstanțelor pe caz și depistarea altor persoane implicate.

De menționat că Poliția de Frontieră desfășoară măsuri sistematice pe linia prevenirii și combaterii a orice tip de ilegalitate la frontiera de stat, inclusiv traficul de droguri. În acest sens, se menține o conlucrare strânsă cu alte autorități ca împreună să fie contracarat acest flagel infracțional, care mai des sunt supuși riscului de consum tinerii.


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata