Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” va găzdui pe data de 8 mai Festivalul de Muzică Populară și Religioasă – Pasca 2024

0

Un nou eveniment inedit organizat de Primăria Municipiului Chișinău în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, joi, 8 mai, municipalitatea, în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, invită toți cetățenii, de la ora 16:00, la Festivalul de Muzică Populară și Religioasă – Pasca 2024.

„În scenă vor evolua colective artistice din întreaga țară și laureații Festivalului – Concurs municipal de cântec popular pascal ,,Pentru Tine, Doamne”, invitații speciali ai Festivalului fiind Marin Ganciu, Maria Iliuț și Ansamblul Etnofolcloric ,,Crenguță de Iederă”, Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” ”, a mai menționat Ion Ceban.

Evenimentul este organizat cu scopul de a valorifica tezaurul creației populare cu caracter religios, a susține activitățile artistice ale colectivelor etnofolclorice din țară, dar și de a promova tinerele talente.

Important! Pentru cei care vor dori să se bucure de acest Festival, dar nu vor putea ajunge în Scuarul Catedralei, evenimentul va fi transmis și în direct – pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Chișinău, Direcției Generală Cultură, precum și pe site-ul www.rlive.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata