Ședința Parlamentului din 21 ianuarie: Socialiștii au depus sesizare la CC

0

Socialiștii au atacat la Curtea Constituțională legalitatea suplinirii ordinii de zi a ședinței extraordinare a Parlamentului din 21 ianuarie curent.

Sesizarea a fost depusă de deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac.

Aceștia au cerut ca CC să se expună privind includerea în ordinea de zi a ședinței extraordinare a Parlamentului din 21 ianuarie curent a 3 subiecte cu titlu de supliment.

Este vorba despre: Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.1260/2002 cu privire la avocatură (art.10, 20, 21); Proiectul de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.1515/1993, Legea nr.438/2006, etc.).

Potrivit deputaților, includerea unor subiecte suplimentare în ordinea de zi a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului contravine normelor constituționale și a Regulamentului Parlamentului care stipulează că cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent şi cuprinde motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfășurare a sesiunii.

Deputații consideră că prin modificarea ordinii de zi a ședinței extraordinare au fost încălcate condițiile regulamentare de care depinde valabilitatea sesiunii extraordinare și solicită să fie declarată drept neconstituțională Legea nr.13 pentru modificarea Legii nr.1260/2002 cu privire la avocatură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata