Șefa statului a avut o întrevedere cu Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu și cu Președintele Senatului, Nicolae Ciucă

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a întâmpinat astăzi la Chișinău pe Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, în prima lor vizită oficială de la preluarea recentă a noilor funcții. 

În cadrul întrevederii cu oficialii români, șefa statului a menționat că: „În ultimii ani, cooperarea între Chișinău și București este foarte bună, așa cum este firesc, și suntem recunoscători să primim astăzi garanția că lucrurile vor continua în aceeași direcție. Simțim sprijinul Bucureștiului la fiecare pas în procesul nostru de aderare la UE și îi mulțumim că este un adevărat susținător în toate forumurile europene”. 

De asemenea, Președinta a mai subliniat că parteneriatul excelent cu România se materializează în lucruri concrete în domenii importante pentru Republica Moldova. „Ne propunem să accelerăm proiectele de interconectare energetică și de infrastructură care sunt esențiale pentru securitatea energetică și dezvoltarea economică a Republicii Moldova. După deschiderea, acum o lună, a podului de pontoane Leova – Bumbăta, urmează reabilitarea podurilor transfrontaliere: Leuşeni – Albiţa; Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni”. 

Totodată, Președinta Maia Sandu a spus că: „România ne ajută și să ne modernizăm localitățile – sunt finanțate 58 de proiecte în cadrul programului „Satul European”. Cu sprijinul României și cu susținerea altor parteneri europeni, Moldova își va continua cu încredere calea europeană”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata