Șefa statului a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte

0

 În timpul vizitei la Haga, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu Prim-ministrul Mark Rutte. „Avem legături tot mai strânse cu Țările de Jos, îndeosebi odată cu decizia Guvernului olandez de a deschide, în aprilie, ambasadă犀利士 la Chișinău – un semnal de încredere și solidaritate”, a menționat șefa statului. 

Președinta i-a mulțumit Premierului Rutte pentru susținerea parcursului nostru european și subliniind că mizăm și mai departe pe suportul Olandei în inițierea negocierilor de aderare la UE. „Am discutat despre cum putem crește volumul schimburilor comerciale și consolida relațiile economice. Ieri am făcut un pas important în această direcție – ministerele de externe au semnat Protocolul de modificare a Convenției bilaterale prin care este evitată dubla impunere privind impozitele pe venit și pe capital. În octombrie vom organiza un forum al oamenilor de afaceri din țările noastre”, a declarat șefa statului. 

Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința și pentru asistența de dezvoltare oferită de  partenerii olandezi în mai multe domenii cheie: reforma justiției, buna guvernare, drepturile omului, libertatea presei, susținerea societății civile, dar și în sectorul energetic și cel de securitate. „Țara noastră are parteneri de încredere, care ne sprijină prin proiecte concrete și ne ajută să consolidăm statul Republica Moldova și să rămânem parte a lumii libere și democratice”, a punctat șefa statului. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata