Șefa statului a discutat cu Rabinul Comunității „Habad Liubavich” din Moldova

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Zushe Abelsky, Rabinul Comunității „Habad Liubavich” din Moldova. Interlocutorii au comemorat victimele Pogromului evreiesc care, acum 119 ani, izbucnea la Chișinău, dar și pe cele ale războiului purtat în aceste zile de Rusia în Ucraina. De asemenea, ei și-au exprimat speranța în restabilirea păcii.

Președinta Maia Sandu a menționat că una dintre prioritățile sale e să construiască în Moldova o societate unită și armonioasă, în care fiecare persoană să se simtă în siguranță și să știe că îi sunt respectate drepturile cetățenești și individuale. La fel, șefa statului a mulțumit Comunității „Habad Liubavich” pentru suportul acordat în gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, inclusiv pentru ajutorul umanitar oferit de Statul Israel prin intermediul comunității evreiești din Republica Moldova.

La rândul său, Rabinul Zushe Abelsky a apreciat implicarea cetățenilor Republicii Moldova în ajutorarea refugiaților și generozitatea de care au dat dovadă oamenii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata