Șefa statului de Ziua Suveranităţii: „Au existat multe obstacole în calea dezvoltării Republicii Moldova, dar poporul nostru s-a ținut unit”

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat astăzi un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor, cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate.

„Pe 23 iunie 1990, când a fost adoptată Declarația de Suveranitate, a început drumul Republicii Moldova spre independență, spre dreptul de a ne decide singuri soarta și viitorul. În ultimii 33 de ani, au existat multe obstacole în calea dezvoltării Republicii Moldova, dar poporul nostru s-a ținut unit și a rămas ferm în dorința de fi liber, de a trăi demn și de a-și crește copiii în pace”, a spus șefa statului.

În mesajul său, Președinta a subliniat că prin Declarația de Suveranitate, s-a instituit cetățenia, s-au pus bazele elaborării noii Constituții, s-a confirmat hotărârea de a participa direct la procesul european pentru colaborare și securitate și, cel mai important, s-a stipulat că poporul este izvorul și purtătorul suveranității. De asemenea, șefa statului a mai menționat că acum 33 de ani, Republica Moldova a decis să se rupă de regimul sovietic și să-și înfăptuiască visul de a deveni un stat de drept, în care cetățenii trăiesc în bună înțelegere și cu încredere în ziua de mâine. 

„Acum Republica Moldova a decis să se alăture familiei europene, din aceleași motive pentru care am luptat pentru suveranitate, independență, libertate – pentru ca familia și copiii noștri să poată trăi fericiți acasă. Am reușit multe lucruri împreună, în ciuda dificultăților. Vom reuși și de această dată – calea noastră este dreaptă!”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata