Șefa statului, la reuniunea Constituenței FMl și a Băncii Mondiale: „Progresul economic este crucial pentru consolidarea sprijinului pentru democrație”

0

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, care are loc la Chișinău. 

Constituența reprezintă un grup de țări care și-au unit eforturile ca să-și consolideze poziția în cadrul FMI și a Băncii Mondiale. Moldova face parte din Constituența care include Andora, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos, România și Ucraina. 

În mesajul său, șefa statului a subliniat că în ultimii ani, în ciuda numeroaselor provocări, țara noastră a devenit mai rezilientă și mai puternică, inclusiv datorită sprijinului de către partenerii internaționali, precum Banca Mondială și FMI. Totodată, Președinta a subliniat că Moldova este în prima linie a luptei pentru protejarea democrației.

„Dezvoltarea economică și democrația sunt interdependente – progresul economic este crucial pentru consolidarea sprijinului pentru democrație, iar democrația oferă cel mai solid fundament pentru construirea unei economii prospere”, a spus șefa statului. 

Tot azi, Președinta a avut întrevederi cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale – Kenji Okamura, directorul general adjunct al FMI și Antonella Bassani, vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata