Șefa statului s-a întâlnit cu Penny Pritzker, reprezentant special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei

0

Președinta Maia Sandu a avut, astăzi, o întrevedere cu Penny Pritzker, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei. În cadrul discuțiilor, șefa statului a subliniat importanța continuării ajutorului SUA pentru Ucraina, care, prin rezistența sa în fața invaziei rusești, protejează pacea și în țara noastră. 

Discuția s-a axat pe rolul pe care-l poate avea Republica Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei. Drumurile și căile ferate moderne și sigure de pe teritoriul nostru pot facilita conexiunile dintre Ucraina și România și restul Uniunii Europene, stimulând comerțul regional și economia noastră. Mai mult, țara noastră este dispusă să găzduiască companiile implicate în reconstrucția Ucrainei pentru a facilita accesul lor și investițiile ulterioare în țara vecină. 

Oficialii au mai discutat despre cum războiul de peste graniță a afectat cetățenii și afacerile, despre îmbunătățirea infrastructurii și atragerea investițiilor în țara noastră pentru a crește economia și crea locuri de muncă. În toate aceste eforturi, Statele Unite rămân un aliat de încredere pentru Republica Moldova. Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit țării noastre pentru depășirea provocărilor energetice, economice, de securitate și umanitare din ultimii doi ani, dar și pentru parteneriatul consecvent de la independență încoace.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata