Șeful Delegației la APCEMN, Adrian Lebedinschi, a discutat cu ambasadorul Bulgariei, Evgueni Stoytchev, despre cooperarea regională

0

Șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), Adrian Lebedinschi, s-a întâlnit, astăzi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în țara noastră, Evgueni Stoytchev.

Discuțiile au vizat posibilitățile de activizare a proceselor de colaborare în spațiul Organizației Cooperării Economice la Marea Negară (OCEMN) cu accent pe domeniile comunicațiilor și transporturilor, educațional și cultural, al sănătății. 

Adrian Lebedinschi și-a prezentat viziunile despre cum poate fi valorificat potențialul bogat și divers al acestei regiuni din care fac parte cele două state. A fost remarcat rolul important al relațiilor interparlamentare, dar și celor diplomatice pentru dinamizarea colaborării pe platforma APCEMN.  

De asemenea, interlocutorii au vorbit despre apropiata reuniune a Comisiei pentru afaceri tehnologice și de mediu, care va avea loc la Erevan în perioada 5-6 octombrie anul curent. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata