Semnarea declarației de intenție între CMIEA și Academia din Mannheim: Colaborare pentru dezvoltarea educației adulților în Chișinău

0

Vești bune. Viceprimarul municipiului Chiţinău, Angela Cutasevici, a semnat declarația de intenție dintre CMIEA și Academia de educație a adulților din Mannheim, Mannheimer Abendakademie, în scopul consolidării relațiilor de prietenie dintre aceste două instituții, de a se sprijini și a se consilia reciproc.

Ambele părţi și-au manifestat dorința de a stabili pentru viitor schimburi de experienţă, pentru a învăța unul de la celălalt și a se dezvolta împreună în promovarea învățării și educației adulților.

,,Având în vedere experiența de 120 de ani a Centrului din Mannheim, este o oportunitate deosebită pentru specialiștii de la Chișinău de a prelua bunele practici și de a le implementa la noi acasă, fiind inspirați de profesionalismul și dedicația cu care activează deja de peste un secol colegii noștri din Germania”, a menţionat Viceprimarul Capitalei.

Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților (CMIEA) a fost lansat în luna mai al anului curent, fiind frecventat, deja, în 3 luni de peste 700 de cursanți, iar în perioada 22 mai-12 septembrie 2023, 2122 de chișinăuieni犀利士 au completat formularul de înregistrare.

Declarația de intenție de colaborare între aceste două instituții educaționale este binevenită în contextul în care Chișinăul și Mannheimul sunt orașe înfrățite din anul 1989. Astfel, semnarea Acordului de înfrățire a aprofundat relaţiile de prietenie și colaborare între cele două orașe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata