Serebrian: S-a produs o economie de peste un miliard de lei, plătind de două ori mai puțin pentru energie electrică

0

În urma înțelegerilor dintre Chișinău și Tiraspol privind procurarea energiei electrice la un preț mai mic în schimbul autorizației de mediu pentru uzina de la Rîbnița, Republica Moldova a economisit peste un miliard de lei. O spune vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, potrivit căruia scopul Chișinăului nu este de a falimenta întreprinderea, ci de a o determina să activeze în baza legislației Republicii Moldova, notează IPN.

Potrivit vicepremierului Oleg Serebrian grație deciziilor Comisiei Situații Excepționale de a prelungi autorizația de mediu pentru uzina metalurgică de la Rîbnița, Guvernul a reușit să mențină un tarif la energia electrică rezonabil pentru cetățeni și să facă economii.

„În decursul acestor 4-5 luni, datorită faptului că am plătit de două ori mai puțin pentru energie electrică, s-a produs o economie de peste un miliard de lei. Eu merg des în sate, în zona de securitate, nimeni nu mă întreabă nimic despre autorizația de mediu pentru uzina metalurgică de la Rîbnița, dar mă întreabă despre prețul energiei electrice. Asta pentru oameni este mai important. Este important ca prețul la energie într-o situație inflaționistă atât de complicată să fie menținut”, a spus Oleg Serebrian în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata